Velkommen til Bøgebjerggård

Formålet med hjemmesiden er igennem ord og billeder at synliggøre hvad vi laver. Vi mener selv vi har et godt produkt og ønsker at visualisere det for andre.

Interessen for at producere kalvekød, kom fordi vi ville have noget kød i fryseren, vi var sikre på hvor kom fra, og af en god kvalitet.

Vi går meget op i dyrevelfærd og det var en måde at sikre vi kunne spise kalvekød med god samvittighed.

Hvorfor vælge vores kød?

Kalvekødet fra Bøgebjerggård bliver solgt til folk som går op i det de spiser. De vælger vores kød bl.a. fordi det er kød fra dyr der har meget høj dyrevelfærd.

Dyrene går på eng om sommeren, hvor de æder et varieret udbud af forskellige naturlige urter og græsser. Samtidig får de en masse sol og frisk luft, men har selvfølgelig mulighed for at gå i skygge og læ.

Kvæg er flokdyr og nyder hinandens selskab og elsker at slappe af i solen og ”slå mave”.

Kødet

Vi mener, at godt kød tager tid at producere. Når de først slagtes i en alder omkring de 2 år skyldes det at de ikke vokser så hurtigt. De lever mere ekstensivt end andre af deres slags, og har derfor tid og ro til at trives.

Det bevirker at vores dyr producerer kød der er meget smagfuldt. Det har et højt indhold af intramuskulært fedt, som viser sig ved en god marmorering.

Kødet har let ved at blive mørt og er af bedste spisekvalitet.

Kontakt