Om os - Tine & Jesper

Vi hedder Tine og Jesper. Vi købte vores ejendom i 2007. Indtil da var det en udlejningsejendom uden dyrehold. Sådan skulle det ikke blive ved. Vi havde 3 jerseystude med, fra hvor vi boede før, og så var der igen dyr i stalden.

Vi er begge uddannede i landbrugsbranchen. Tine er kvæginseminør og Jesper arbejder i entreprenørbranchen, primært med dræning. Vi har 2 piger, som vi glæder os til vokser op her på landet med masser af natur og frisk luft.

Interessen for at producere kalvekød, kom fordi vi ville have noget kød i fryseren, vi var sikre på hvor kom fra, og af en god kvalitet. Vi går meget op i dyrevelfærd og det var en måde at sikre vi kunne spise kalvekød med god samvittighed.

Efter vi havde slagtet de første dyr og solgt til venner og bekendte, var interessen så stor at vi fandt det naturligt at udvide besætningen, og nu er besætningen omkring de 24 dyr.

I 2008 købte vi en kvie af racen Grauvieh. (Østrigsk Gråkvæg) Hun blev med kalv og så var grundlaget dannet for en egentlig ammeko-besætning.

Tiden går med arbejde og i fritiden om vinteren passer vi dyrene i stalden og om sommeren tilser vi dyrene og vedligeholder de engarealer de går på.

En stor del af de gamle udbygninger på gården var fra 1870. De var efterhånden nedslidte og nedrivningsværdige.

I sensommeren 2013 fik vi mulighed for at bygge ny stald/lade. Vi væltede en stor del af det gamle bygningssæt og gjorde klar til at bygge nyt. Det er vi meget glade for. Projektet er ikke færdigt endnu, men vi blev dog så færdige med stalden, at dyrene kunne komme ind i efteråret.

Kontakt